Det er efterhånden blevet en talemåde i kokkekredse, at din ret ikke er bedre end dine råvarer. Det er fuldstændig essentielt, at du har råvarer af allerhøjeste kvalitet, hvis du vil lave mad, som smager ud over det sædvanlige. Men det er ikke altid nemt at finde ud af, hvor man eksempelvis kan finde det bedste Antonius svinekød, eller en bøf af godt dansk kalvekød.
I føtex har de i en årerække forhandlet Antonius svinekød, som er kød af rigtig høj kvalitet. Antonius er navnet på den specifikke svineart, som kødet kommer fra. Det er en art, som blev fremavlet i 1970’erne, hvor man forsøgte at skabe en art, som havde en masse godt kød på knoglerne, uden at gå på kompromis med dyrets levestandart. Antonius svinekød er derfor yderst smagfuldt, både på grund af den skønne marmorering, men også fordi Antonius svinekød har en eftersmag af god samvittighed.
Antonius svinekød
Alt det Antonius svinekød du finder i køledisken i føtex, er opdrættet hos danske landmænd, med stort fokus på dyrets trivsel. Jo bedre et liv grisen har haft, jo bedre smager kødet, og det ved svinefarmerne udmærket godt. Men det er ikke kun de danske svin, som smager skønnere, jo bedre et liv de har haft – det gælder også dansk kalvekød.
Dansk kalvekød
Dansk kalv er en vaskeægte fornøjelse at sætte tænderne i. Der er ikke meget der kan måle sig med marmoreringen, det meste danske kalvekød har. Det er de helt optimale danske forhold, som sætter sig i smagen, og som bringer smilet frem ved middagsbordet.
Når du møder dansk kalvekød i køledisken, har kødet været igennem en modningsproces. Modningen sker ved at lade kødet hænge i minimum 8 døgn, hvorefter det danske kalvekød så bliver pakket. Det er modningen der sikrer at en steak af dansk kalvekød er dejlig mør efter tilberedningen.